Zašto Ilica?

Ilica

Ilica se smatra glavnom zagrebačkom gradskom ulicom i trgovačkim središtem. Dužina ulice je 5653 metra i četvrta je najduža ulica u Zagrebu (nakon Radničke ceste, Zagrebačke i Slavonske avenije). Iako nije najduža u Zagrebu, Ilica ima najviše kućnih brojeva – preko 500.

Ilica je u prošlosti bila glavna ulica Donjega grada, poznatija pod imenom Lončarska cesta ili Lončarska Ves. Ime Ilica prvi put se spominje 1431. godine, a današnji oblik poprima krajem 18. stoljeća. Ulica je dobila ime po potoku Ilica koji je tada postojao, a izvirao je podno “Peneznih goric” ili “Gradečke gmajne”, današnjeg Rokova perivoja. Uz taj potok živjeli su lončarski obrtnici koji su iz njega vadili ilovaču od koje su proizvodili keramiku. Iako postoji više teorija oko nastanka imena Ilica, ova je verzija (vjerojatno) najbliža istini.

Krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća, na potezu između Trga bana Jelačića i Britanskog trga, mnogi raniji objekti postupno su se počeli uklanjati, a na njihovim mjestima izgrađene su nove reprezentativne kuće. Objekti koji su se tada gradili u Ilici dosezali su do tri kata, a uglavnom su to bile stambeno – trgovačke zgrade. Na toj se lokaciji sada nalazi i Ilica 60 virtualni ured.

U Ilici su zabilježeni objekti koje su izgradili najznačajniji tadašnji hrvatski arhitekti, poput Kuna Waidmanna, Josipa pl. Vancaša i Hönigsberga & Deutscha. Uz hrvatske arhitekte, tada se u Zagrebu javljaju i svjetska poznata imena, poput Hermanna Helmera i Ferdinanda Fellnera.

Povijesni događaji

1863
U godini 1863. Ilica je prvi put osvijetljena postavljanjem javne rasvjete. Prvo svjetlo na ulicu davale su konzolno postavljene plinske svjetiljke, a one su već u 1890. godini zamijenjene kandelabrima. 1907. godine postavljaju se stupovi sa električne svjetiljkama.

1902
Na uglu Ilice i Gundulićeve ulice, u prizemlju jednokatnice Ferdinanda Budickog, otvorena je prva zagrebačka prodavaonica automobila, motorkotača, prikolica, bicikla i šivaćih strojeva Singer. Kuća Budickoga srušena je 1907., a na njezinom mjestu podignuta je palača Hrvatsko – slavonske zemaljske banke.

1910
18. kolovoza 1910. godine pušten je u promet prvi električni tramvaj. Tom je prilikom, zbog obnove ulica i elektrificiranja pruge, Ilica prvi put popločena. Time je Ilica postala prva asfaltirana ulica u Zagrebu.

Ilica danas

Ilica nekad